Saus:
Roer het sinaasappelsap, de tomatenpuree en naar smaak ketjap manis door
elkaar, breng het aan de kook en houd het op een sudderpitje warm.
Controleer de saus voor het serveren op smaak en dikte; voeg eventueel wat
sambal.
Foe yong hai:
Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes en kruid ze met kerrie en
gemberpoeder.
Snijd de kipfilets in blokjes en voeg die na enkele minuten, samen met de
knoflook toe.
Voeg als het vlees gaar is, een scheut ketjap toe en laat even
sudderen.
Voeg dan de overige schoongemaakte groenten toe, behalve de
taugé.
Bak de taugé pas mee als de groenten beetgaar zijn.
Klop intussen de eieren los, eventueel met wat melk of water.
Voeg ze aan het gerecht toe en laat ze, onder af en toe voorzichtig
omscheppen, stollen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |