Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Foe yong hai

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 glas sinaasappelsap
1 blikje tomatenpuree
ketjap manis
2 flinke uien
250 gr champignons
2 dubbele kipfilets
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 schoongemaakte paprika
doperwten, sperziebonen, tomaten
50 gr taugé
8 eieren
gemberpoeder
kerrie

Bereiden

Saus:
Roer het sinaasappelsap, de tomatenpuree en naar smaak ketjap manis door
elkaar, breng het aan de kook en houd het op een sudderpitje warm.
Controleer de saus voor het serveren op smaak en dikte; voeg eventueel wat
sambal.

Foe yong hai:
Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes en kruid ze met kerrie en
gemberpoeder.
Snijd de kipfilets in blokjes en voeg die na enkele minuten, samen met de
knoflook toe.
Voeg als het vlees gaar is, een scheut ketjap toe en laat even
sudderen.
Voeg dan de overige schoongemaakte groenten toe, behalve de
taugé.
Bak de taugé pas mee als de groenten beetgaar zijn.
Klop intussen de eieren los, eventueel met wat melk of water.
Voeg ze aan het gerecht toe en laat ze, onder af en toe voorzichtig
omscheppen, stollen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip met oesterzwammen
Kip met ananas en gebakken mihoen
Tikkakip met raita
Paella Valencia
Piendang ajam (sajoer kip)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes